Sunt cateva preparate la care daca ma uit, ma ia cu lesin de pofta... Si unul este pestele marinat.. si cel afumat.
DIn pacate, in familia mea, doar eu si cu mama mancam peste. Restul stramba din nas.
merele se rad, se scurg (sucul se bea) se adauga zahar si se trag in unt. Aluatul de foietaj se taie intr-un fel, imi pare rau ca n-am facut poza dar parca am pe undeva si se pune pe mijloc umplutura ( merge orice) si se impleteste, apoi la cuptor. E f simplu.
scrumbia curata bine de sange o tai rondele, ii dau sare mai multa si o las vreo 3 zile la frigider. Apoi o spal in cateva ape si o asez in borcan cu rondele de ceapa. Se toarna, o solutie din apa, otet, sare in care am pus foi de dafin si boabe de piper negru. Toate astea se fierb si apoi se toarna peste scrumbia din borcane.Cam intr-o saptamana se poate consuma. E delicoasa cu ceapa verde. Otet pui dupa gust dar e mai bine sa fie mai acrisoara solutia, pastreaza scrumia mai bine si e mai gustoasa.
ai impresia ca maine n-am treaba???? doar cat imi beau cafea si imi planific timpul sunt aici, apoi cand o iau... nu ma mai opresc pana se intuneca. Dar e frumos:))
anul trecut am avut-o pt prima data in gradina mea si nu stiam prea multe despre ea dar anul asta vreau s-o folosesc la mai multe. Am vazut la Jamie Oliver si o s-a incerc reteta lui. Cred ca e grozava, pt ca merge si la deserturi si la carne. Urmariti filmul asta aqvila-si-bucatareasa-frumoasa.blogspot.ro/2011/01/bucataria-lui-jamie-rubarba.html
M-am "abonat" si eu la Jamila.. Face niste chestii tare faine. Eu am facut salamul de biscuiti, amandina si am de gand sa incerc "Desteapta"- o reteta pe care o facea si mama mea.
Peste,peste,peste!...mi-ai facut o pofta!!!!!!!!! De Florii stabilisem un meniu deosebit pe baza de peste,dar pentru ca a venit fiul meu acasa(nu-i place deloc pestele)a trebuit sa renunt,iar acum,aceste preparate ale tale mi-au redeschis pofta!
cred ca am o problema cu poftele cand ma uit la ce gatesti ,esti extraordinara ,haha ,am avut dreptate cand am zis ca si "oul invata pe gaina ",felicitari
da, e minunata, nu se lipeste, nu trebuie unsa cu ulei ca aceea de care spui. Am si eu din aceea si de nuci. Dar, au aparut dinastea electrice de nuci, stau la panda poate gasesc. Pe asta am luat-o din Kaufland anul trecut.
Se pare ca esti desavarsita ! gospodina ,agricultoare ,florareasa,mama,sotie si ce e mai important o frumoasa cocheta ,asa sa iti inveti si fica ! FELICITARI !
Mariana, iarasi peste?????? Imi faci pofta ori de cate ori postezi peste, imi place la nebunie pestele!
Buna vestire (ziua mea de nastere) este una din zilele de dezlegare la peste din postul mare:)))
sarmalele le fac mari ca n-am rabdare sa le fac mici, si asa ma chinui la alea din frunze de vie. Ultima data am facut sarmalele cu f putin orez si nu au avut succes, de data asta le-au topit.
mi-am inghitit limba de pofta....da' nici aia nu mai are loc in stomacul meu, greu incercat zilele astea!!!...de-abea astept sa se termine mancareeeeeeaaaa!!:)
imi faci pofta!!!!!!!!!!!!!!ador pestele....poate vi si tu pe la Timisoara ...si aici se gateste bine ..cu influente germane dar si unguresti, sarbesti,slovace..
stiuuuuuu, am fost la Timisoara,gospodine veritabile. Am avut cumnat din Timisoara, mare pasionat de pescuit, din pacate s-a inecat intr-o noapte urata de ianuarie.......
Aseara vorbeam cu cumnata mea ca am doua pofte(culinare)neimplinite:cornulete si gogosi!...si pe ambele le gasesc tot mai des in albumele harnicutelor de pe sunphoto!
un pachet de unt la temp camerei, biscuiti simpli maruntiti bine, nuca macinata cat mai multa,lapte, zahar si cacao dupa gust. Florinei de ex nu-i plac f dulci. Se amesteca toate , e fac bile cu mana umeda, e dau prin nuca macinata sau nuca de cocos, dupa gust. Sunt preferatele Florinei, merg si ca desert si ca mic dejun alaturi de un pahar cu lapte.
..deja mananc!!....i-am scris lui Gabita pe FB ca atata-ti trebuia sa nu postezi ciorba ca nu te uitam niciodata!!...toata ziua am asteptat ciorba asta!!:))))....las' ca oi face si eu ...candva,dar nu iese ca la voi!!(am fost de doua ori in delta si am mancat acasa la lipoveni de imi venea sa nu mai ma ridic!!:)...)
e prima oara cand il fac. Eu am mai facut ceva asemanator, adica fara zaharul caramel. Se numeste cozonac trandafir. Diferenta intre acela si acesta este ca la acesta nu se pune cacao, doar nuca( eu am pus si cacao , asa ne place cozonacul)si acela neavand zaharul topit pe fundul cratitei nu se rastoarna ca acesta.
Foarte frumoase sunt branzoaicele,de gust ce sa mai vorbim!!!!...Minunate sunt si roadele gradinii,acum in noiembrie,felicitari,Maryanne!Trandafirii sunt senzationali!
Se fac din aluat dospit. Umplutura se pune pe o foaie rotunda grosimea 1cm, marimea o alege fiecare, se cresteaza in 4 locuri. Apoi "petalele" se aduna cate una, iar la ultima petala un colt se baga dedesupt. Sper ca am explicat bine. Se lasa putin la dosit, se ung cu ou batut si la cuptor cu ele. Se pudreaza cu zahar dupa preferinta.
superbi trandafirii din gradina , dar si cei cu branza , insa mie imi fac cu ochiul strugurii .esti o fericita ca ai asa mare gradina unde poti cultiva de toate .te pup !
nu spune asa, nici eu nu sunt specialista mare, pe deasupra nici nu-mi place sa gatesc dar, o fac de nevoie. Fii-mea e tare pretentioasa si vreau nu vreau treb sa fac. Si daca nu arata bine, nici nu gusta.
stiuca e preferata mea , din toti pestii din delta. Si gatita in felul acesta , pe pat de cartofi stropiti cu ulei de masline din belsug si patrunjel verde.
ce mai conteaza ca ingrasa,vrei sa-mi inghit limba????:))..din pacate este roze (made by ,,mandea,,):)...da' merge cu carbohidrati...nu ti-am spus,sunt un maaaaaare pofticios!!!:)...Liei i-am spus ca daca mai posteaza mancare nu mai intru la ea in albume!!:)))))Na zdarovia!!:)(poate am sa-ti povestesc vre-odata noptile petrecute cu prieteni rusi prin pustietati din centrul Asiei!!):)
Vai,vai,cate bunataturi!...friptura cu cartofi natur si pepene murat,salata de pastai cu maioneza,peste prajit cu mujdei si mamaliguta sunt grozave,nemaipomenite!Desertul este delicios,arata foarte bine toate...dar m-as opri la tort,care sunt convinsa ca a fost foarte bun,un deliciu!Felicitari,Maryanne!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.